Näiden lapasten kanssa meinasi tulla hieman kiirus.. Ilmoittauduin lankahamstereihin ja ilmoitin samassa siipalle, että jos lapaset ei valmistu ennen helmikuun alkua ne jäävät kuukaudeksi lepäämään. Fiksu ja nähtävästi minut aivan liian hyvin tunteva mieheni lohkaisi siihen, että siinä tapauksessa ehtii tulla jo ainakin ensi talvi, ennen kuin lapaset pääsevät käyttöön.

Kommentti otti hieman luonnon päälle ja vannoin mielessäni lapasten valmistuvan tammikuun aikana. Näitä sotten neulottiin urakalla ja laskettiin jäjellä olevia mallikertoja ja tammikuisia päiviä. Mutta valmistuivat ne kuitenkin..

Näiden malli on loistavasti suunniteltu, huomatkaa kuinka peukalo sulautuu kämmenosaan, ja olen hyvin tyytyväinen myös lopputulokseen. 2,5 mm puikolla Nallea 90 g edestä.

 

Siinä vaiheessa kun aloin lapasia neulomaan oli vielä reilusti aikaa kuun vaihteeseen, mutta erinäisten sattumien kautta päädyin neulomaan neidin tarhakaverin isoäidille lapaset ja hänen siipalleen sukat kiitokseksi erinomaisesta lastenhoitoavusta. Nämä lähtivät uusille omistajilleen ennen kuin ehdin ottaa kuvia.

Tai jos ollaan täysin rehellisiä, kuvat ovat mun puhelimessa, mutten saa millään siirrettyä niitä sielltä koneelle. En piuhan kanssa, enkä sähköpostilla. Syytän asiasta Nokiaa, minun teknisen lahjakkuuden tasolla ei ole mitään tekemistä asian kanssa.

Joka tapauksessa, "varaisoäiti" sai suurena kissafanina pinkit seiskaveikasta neulotut lapaset, joihin olin kirjonut mustalla kämmenselkiin istuvat kissat. Saaja oli kuulemma tunnistanut kissoiksi, vaikka meidän neiti kysyikin miksi olin laittanut niihin hiiret?!!!

"Varavaari" taas sai harmaasta ja punaisesta veikasta neulotut raitasukat kokoa 44. Seiskaveikka varasto pieneni lapasten avulla 76 g ja sukkien avulla 116 g.

Loppujen lopuksi, vaikka tammikuu näyttikin loppuvan kesken tikuttelin vielä 18 g painavan tiskirätin viimeisenä sunnuntaina seuratessani ensin aamulla neidin lätkätreenejä ja iltapäivällä vielä tanssitunnilla odotellessani.

Kaiken kaikkiaan tammikuun langankulutus oli 554 g, joten ei mitenkään ahkerasti tullut neulottua. Tuo saldo on jo ylitetty helmikuussa, jonka ensimmäinen valmistunut esitellään ensi kerralla.