Päivittelin sivujani ja laskin vuonna 2008 valmistuneisiin töihin kulutetun langan määrän. Kokonaissaldoksi kertyi yli kahdeksan kiloa.

Määrä yllätti minut täysin, koska vuosi oli poikkeuksellinen: ensinnäkin se oli vuosi, kun vauvastamme tuli taapero ja lattialla ryömiminen muuttui konttauksen kautta kävelyyn ja juoksuun ja pomppimiseen ja kiipeilyyn.. ymmärtänette yskän ;)

Lisäksi neuleinnostukseni heräsi uuteen intoon äityisloman aikana, jolloin tuotoksia alkoikin jälleen syntymään, sekä ensimmäistä kertaa ylöskirjaamaan. Äityislomalla oli kuitenkin aivan erilailla aikaa kuin aiemmin, vaikka neitokaisen ehdoilla mentiinkin.

Mutta paluu arkeen, eli leipätöihin tapahtui jo maaliskuun alussa. Olin ennakkoon luullut tämän vaikuttavan enemmän kuin sitten lopulta kävikään.

Uusi vuosi alkoi kuitenkin vielä suuremmilla saldoilla, eli tammikuussa kulutus oli 1.101 g. Okei, eihän tuo muihin verratuna paljon ole, mutta mulle se on todella paljon. Kun ottaa vielä huomioon sen, että alku vuosi on aina töissä kiireisintä aikaa ja silloin pakerretaan iltaisin ja osin viikonloppuisinkin.

Helmikuusta ei toisaalta ole tulossa yhtä satoisaa, joten eiköhän tuo tuosta tasaannu. Mutta toisaalta on lohdullista tietää, ettei lankavarasto välttämättä jääkään perikunnalle vaan maltillisten ostojen myötä saattaa jopa tulla kulutettua Päättämätön.