Pienellä  tekohengityksellä vanha masinamme suostuu ottamaan muutaman kuvan, ennen kuin akuista loppuu virta. Joten tässä nyt kuvia ja tarkempia tietoja valmistuneista töistä:

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

1578520.jpg

 

Kälyn tilaamista seitsemästä parista kirjoneulesormikkaita neljät ovat valmiit. Vasemmalta lukien kolmet ensimmäiset ovat miesten käsiin tarkoitettu ja oikeassa  reunassa olevat naisten.

Lankana kaikissa Novitan Nalle ja kulutus yhteensä 329 g.

Näihin on siis paritkin olemassa.

 

Sormikkaiden mallit ovat vuonna 1946 julkaistusta kirjasta, jonka nimeä en nyt muista. Langasta ei yllättäen ole annettu tietoja –heh heh-, mutta puikkokooksi on mainittu 7-8. Nämä on tikuteltu 2,25 mm bambuilla,  ja osa on silti reilun kokoisia, joten puikkomittaristo, -asteikko, vai mikä nyt onkin oikea termi, on nähtävästi muuttunut viimeisten kuudenkymmenen vuoden aikana.

 

Hieman pakkopullan tuntuista hommaa, mutta eiköhän se siitä.. Enää  kolme paria tekemättä, kaikki naisten malleja.

 

Sitten kevääksi  piti saada neidille ohuempi  myssy tarhakäyttöön ja varsinkin päikkäreille, neiti kun nukkuu hyvin topatuissa vaunuissa ja heräsi aina unilta pää hiestä  märkänä. Ensimmäinen yritelmä oli karviaismarja-pipo. Ohjeen bongasin erään blogikierroksen aikana, mutten muistanut laittaa blogin nimeä ylös. Anteeksi.

1578515.jpg

 

Lankana Merinosilk

Puikot 3,5 mm

kulutus huimat 26 g

 

Ohjeesta poiketen tein pipoon korvaläpät ja solmimisnauhat. Ei hyvä, piposta tuli hölmön näköinen päässä ja jatkojalostus on mietinnän alla. Mutta menee päikkäri käytössä, joten tekee tehtävänsä.

 

Ja koska tämä  ei oikein onnistunut pieni virkkasin nopsasti oranssin/keltaisen ”maahismyssyn” Mandarin petit-langasta. Tästä ei kuvaa, koska solmimisnauhojen tai vastaavan kiinnityssysteemin puuttuessa, pyörii todennäköisesti jossain Espanjan katuojassa.

Malli oli omasta päästä ja mä ihan oikeasti pidin siitä. Harmi vaan, etten tehnyt mitään muistiinpanoja samalla kun säädin sitä. Jämäkerästä päätellen kulutus tuohon oli 36 g.

 

Kolmas yritelmä oli:

1578518.jpg

 

Rose-pipo Ullan ohjeella, lankana ohjeen mukainen Tennesee, puikot 3,5 mm(?), ja kulutus 43 g Piposta näytti tulevan valtava, joten vähensin yhden mallikerran. Tässä  tuli taas todistettua, ettei pitäisi lähteä säätämään. Pieni tuli! Kyllä se just päähän mahtuu ja on muutaman kerran käytettykin, mutta olisi saanut olla ohjeen mukainen. Prkl!!

 

Loppupäätelmä: Päähineet eivät ole mun juttu!