Typyn sängynpäälle tulevista tyynyistä on ensimmäinen neulottu ja huovutettukin. Tämä kuva on otettu ennen huovutusta.

Malli: mikä malli?

Lanka: Ullteppegarn

Puikot: 4 mm

Kulutus: 48 g.

Väri vääristyy kuvasta, lähinnä käyttäisin määritelmää neonvihreä tuota kuvaamaan. Ajattelin ensin, ettei se haittaa koska sijoituspaikkahan tosiaan on neidin huone. Mutta katselin tuossa männä iltana olohuoneessa ympärilleni huomasin, että muutkin neidin huoneeseen sijoitetut tavarat tuppaavat illan aikana kulkeutumaan sinne.

Jaksaako tuon väristä katsella kaikki illat, no katsotaan nyt ainakin aluksi..

Ja toisaalta tuo on semmoinen mukavan pieni, kävisi hyvin myös niskatyynyksi. Koska jäi odotettua pienemmäksi (tyyliin neulotaan niin kauan kuin lankaa riittää) koko oli ennen huovutusta vain 33 x 23 cm, päädyin huovuttelemaan tuota ihan käsin.

Ratkaisu osoittautuikin hyväksi, tekele jäi mukavan pehmeäksi (kaikki konehuovutukset tuppaa menemään pelliksi), eikä päällinen kutistunutkaan mainittavasti, eli mitat huovutuksen jälkeen ovat 32 x 20 cm. Rehellisyyden niissä täytyy kyllä mainita, etten ole kyseistä lankaa kokeillut pesukonehuovuttaa.

Vastaava pinkkikin on jo päässyt puikoilta, tosin käytin siinä 3 mm puikkoja, mutta lisää siitä kunhan saan sen kuvattua. Nyt mietinnässä onkin, riittäisikö 2 tyynyä vai pitäisikö tehdä vielä toiset. Kumpaakin lankaa on vielä kerät tähteenä.

Kuvassa on myös neidin uudet sukat. Iskän sukkien purkulangasta neulotut, siksi neulepinta noin epätasaista, ei siis 3 o, 1 n mallineuletta kummempaa, vaikka kuvassa ehkä siltä näyttääkin.

Mies tosiaan kulutti raitasukkansa jo puhki ja koska minen harrasta parsimista, purin vain varsiosista langat talteen ja hyötykäytin langat noihin sukkiin. Langan olisi tietenkin voinut kastella ensin, mutta sukilla oli kiire enkä halunnut tehdä tällä kertaa nallesta tai seiskaveikasta. Lanka peräisin siis näistä sukista.

 

Muut tiedot neidin sukista

 

Ohje:tavan

Lanka: Sisu

Puikot: 2,25 mm

Kulutus: 35 g

Sukista yli jääneet nöttöset heitin kylmästi roskikseen, joten ei jäänyt lisää epämääräisiä keriä nurkkiin pyörimään.