Otsikko viittaa edellisen postauksen siniseen härpäkkeeseen joka muuten on suojapussi suojalaseille.. Toteutettu virkkaamalla ympyrä, poimittu silmukat ja siitä neulomalla eteenpäin. Tuo resoriosuus keskellä oli pakko tehdä, kun mielikuvitukseni alkoi lentää ja neulojaa hihityttää.

Tosiaan aloitin syyskuun alussa Hiiden opiston kurssin kivenhionnan alkeet ja siellä tarvitaan niitä suojalaseja. Ja kun samassa pakissa kulkee myös kivenmurikoita, ruuveja ym. naisellista rompetta, jokin suojus piti laseille tehdä. Tässä niin kuin monissa muissakin töissä käytännöllisyys jyrää ulkonäölliset näkökohdat ja toteutus on.. no, sinne päin.

Edellisessä kirjoituksessa mainitsin myös typyn sormikkaat, joista kuvallinen todiste tässä:

1967458.jpg

Ohje: oma

Lanka: ohut vyötteetön sukkalanka

Puikot: 2,25 mm

koko: n. 1,5 v

Kulutus: 22 g

 

Mä tykkään näistä, neiti ei. Kertaakaan ei olla käteen saatu ja huuto alkaa heti kun vain yritetäänkin. Kovasti kyllä harjoittelee näiden kanssa pukemista ;). Olkoon, menköön leikkikaluksi, eipä mennyt iso vaiva hukkaan.

 

Syyskuussa valmistui myös tämä sisarusparvi:

1967447.jpg

 

Ohje: oma perus

Lanka: Cortina

Puikot: 8 mm 

koko: nainen

Kulutus: 452 g

 

Eli aiemmin raportoitujen beesien tumppujen lisäksi on koneessa pyörinyt vielä neljät tumput ja yksi hattu. Kaikki menevät joululahja-laatikkoon odottelemaan. Ensin valmistuneet beesit lähtivätkin viime viikolla postin kyydissä Teisalle mukanaan jotain vielä salaisuudeksi jäävää.

 

Syyskuu olikin tuottelias kuukausi, koska näiden jälkeen puikoille ja puikoilta pääsi nämä:1964706.jpg

1964708.jpg

Ohje: oma

Lanka: Pirtin villalankaa

Puikot: 3,5 mm

koko: 1,5 v

Kulutus: 259 g

 

Saas nähdä kuinka kestää käytössä, kun jo vyyhdillä tuntui huopuneen. Hmmm.. Toisaalta nauratti vyötteen teksti "Suomalaista uutta villaa", joo-o, uutta ja uutta, mutta millä vuosikymmeneltä? Langan hankin viime kesänä Riihimäkeläiseltä kirppikseltä.

 

Samaiselta kirppikseltä tuli hankittua myös tämän liivimekon ruskea lanka, jossa oli kyllä vyöte jäljellä, mutta vyötteessä ei ole tekstiä. 100 % villaa kuitenkin, arvioisin.

1964710.jpg

okei, helmalle olisi voinut näyttää vähän rautaa, mutta kun ei ehtinyt..

Ohje: oma

Lanka: ruskea kirppislöytö, punainen liukuvärjätty virolainen

Puikot: 3,25 ja 3,5 mm

koko: 1,5 v

Kulutus: 82 g

 

Tämän tein kahteen kertaan, ensimmäinen versio olisi voinut olla hyvä 5 vuotialle.

Tämä siis valmistui lokakuun puolella.

 

Ja kun inspiraatio oli päällä valmistuivat myös tämä:1964711.jpg

Ohje: oma

Lanka: virolainen ohut merinovilla

Puikot: 3,5

koko: 1,5 v

Kulutus: 43 g

ja tämä

1964713.jpg

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Ohje: oma

Lanka: Virolainen merino

Puikot: 3,5

koko: 1,5 v

Kulutus: 52 g

Hello Kitty oli haasteellinen, koska neuleissa oli niin vähän silmukoita. Kauluriin sain vielä jotenkin sovellettua silmukoita jäljitellen (älkää katsoko tuota rusettia liian tarkasti), mutta kaksinkertaisella langalla neulottuun pipoon ei onnistunut millään. Päädyin lopulta virkkaamaan erillisen kappaleen ja ompelemaan sen tuohon pipoon. Yllättävän hyvin onnistui noin mutu-politiikalla. Tein muuten piponkin kahteen kertaan, kun ensimmäinen versio oli lähes äipän kokoa.

 

Mutta nyt takaisin neulomaan, että voi taas raportoida valmistuneista...