Aiemmassa  postauksessakin mainittu typyn neuletakki Dropsin ohjeella:

 1578521.jpg<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

Lankana Novita Wool

puikot 3,5 mm

kulutus 141 g

 

Aivan ihana!! Tällainen täytyy tehdä vielä joskus myöhemmin suuremmassa koossa. Takista puuttuu vielä napit, mutta on ollut jo ahkerassa käytössä. Lanka on kyllä hieman turhan hailakan väristä, mutta Sulo Vilénit  iski kun oli  poistokorissa. Värin vuoksi kerät odottelivat kauan turhan panttina lankalaatikossa, kunnes päätin ottaa härkää sarvista ja ottaa ne käsittelyyn. Nyt pohdinnan alla pitäisikö  värjätä tuo valmiina, hmm..

 

Loppu keristä muotoutui Kiri:

 1578516.jpg

Se on minun, minun, minun!!  Aarteeni!

Okei, Klonkkuilut sikseen!

Ohje taas jostain blogista ja kulutus 153 g.

 

Kokoa huivilla riittää omiksi tarpeiksi; leveys 160 cm ja korkeus 80 cm. Kuten aiemmin mainitsin, ensimmäinen hartiahuivini ja ymmärrän kyllä niiden synnyttämän villityksen:

Neulomisprosessi on hauskaa, pingottaminen jännittävää ja valmiin tuotoksen monikäyttöisyys on ällistyttävä.

Aurinkorannikolla tuotakin huivi parkaa käytettiin ainakin minun hartianlämmikkeenä, typyn hartiahuivina, minun pääni suojelemiseksi auringolta, tytön suojaamiseksi auringolta sekä rattaissa neidin torkkupeittona.

Ainut ongelma on, että tuon käyttömäärän jälkeen huivi kaipaisi pesua. Ajatus pesemisestä ei oikein innosta. Tai siis kyllä sen vielä pesisi, ei siinä mitään, mutta se pingottaminen.

 

Lisää ihanuuksia; Laine sukat

 1578523.jpg

 

Ohje: Punokset puikoille- kirjasta

Lanka: Novita Nalle

Puikot: 2,25 mm

kulutus: 100 g (tasan)

 

Paksumpi lanka/puikot olisi voinut tehdä terää, mutta somat tuli näinkin. Pienoisen kireyden (ja myöhään huomatun virheen palmikon käännöissä) vuoksi tein vain reilun mittaiset nilkkasukat. Joskus vielä paremmin sopivasta langasta ne oikean mittaiset.

Ohje on muuten mainio ja helppolukuinen. Ja kirjan tekniikkaosiot tarpeeksi selkeät, jopa minulle.

 

Sitten,  itsekkäästi jälleen minulle:

 1578514.jpg

Tavissukat syksyn Sny:ltä saamastani Fabelista.

 

 

Malli:perinteinen

Lanka:Drops Fabel

Puikot: 2,25 mm  

Kulutus: 52 g

 

Paketissahan saapui yhteensä 250 g tuota lankaa, joten sitä jäi reilusti ”tähteeksi”. Suunnitelmissa siintää ohuempi pipo/kypärämyssy+kinnas-setti tytölle syksyksi. Saas nyt nähdä, suunnitelmia on niiiin paljon, ja aikaa vähän. (ja lisäksi hieman kammottaa tämä myssyosasto; kts edellinen postaus)

 

Klonk!