Lidlissä oli taannoin halpoja lankapaketteja, 500 g pussi maksoi muistaakseni 6,90 euroa. No, pakkohan sitä oli ostaa kun kerran halvalla sai. Tämä tapahtui jo viime vuoden puolella, joten en rikkonut vielä paastoani.

Sisäinen Sulo Vilénini oli jo vauhdissa ja ostoskorissani oli jo paketit neljää eri väriä, kun tulin sentään sen verran järkiini, että vein niistä kolme pois, jättäen ainoastaan mitään sanomattoman vaaleanruskean ostoslistalle.

Lankahan on huippulaadukasta 100 % akryylia ja se on pyörinyt rappusten alla siitä lähtien häpeämässä. Kaikenlaista olen siitä yrittänyt aloittaa, mutta ei luonnistu mikään. Sitä paitsi, lanka on ehdottomasti inhottavin neulottava, mihin olen koskaan törmännyt. Ei toimi muovi, metalli eikä bammbupuikkojen kanssa, joten keinot alkoivat olla vähissä.

Eilen sitten viimeinkin keksin sille käyttökohteen. Lidlin inhokkilanka kaksinkertaisena, mausteeksi vielä vaaleanpunaista Pirtaa ja kasin virkkuukoukku ja avot, yläkerran vessassa on uusi matto.

Malli: ?

Lanka: Lidlin löytö sekä Pirta

koukku: 8 mm

Kulutus: 319 g

 

Ihan jees, vähän kupruilee ja liukashan tuo on kivilattialla, mutta on se ainakin vähän lämpimämpi jalan alla kuin kivilattia. Maton halkaisia on noin 75 cm.

 

Maton päällä näkyy myös suuri ylpeyteni, sain viimeinkin neulottua typylle villarit, joissa on tarpeeksi pitkät lahkeet. Tähän asti on menty viime talvisilla ja ne alkavat olla jo polvihousu-mittaisia. Näissä ei sääret palele.

 

Malli: Villapöpät, pitkälahkeisina

Lanka: Virolainen hahtuva kaksinkertaisina + ruotsalainen yksinkertaisena

Puikot: 5 mm  

Kulutus: 121 g

 

Jämähahtuvista tehty ja harmittavasti oranssi hahtuva loppui kesken, joten toisessa lahkeessa on vain kahta eri punaista. Höh. Mutta menee loistavasti kotikäytössä, johon oli tarkoitettukin.

 

Malli oli muuten loistava, suunnittelen toisten neulomista ensi tilassa. Toisaalta, neiti käytti samoja vaippoja eilen koko päivän, kun joka pissi saatiin pyydystetty pottaan tai pönttöön, joten onkohan villareille enää hirvittävän kauan käyttöä?

No, vähät siitä, haluan silti neuloa toiset tuollaiset jossain vaiheessa.