Ne eivät siis olleet pesukoneessa.. Miehen laatikosta löytyi toinen.. Ajattelin, että eiköhän se pari jostain vielä ilmesty. Tosin oli pieni pelko persiissä, että olin vipannut sen vaatehuonetta siivotessa roskien mukana roskikseen. Eikös kaikilla ole vaatehuoneen lattia täynnä tyhjiä sukkahuosu tm. paketteja? Ai ei, no mulla tuppaa olemaan.

Tänään kaivoin omista laatikoistani puhtaita villasukkia, ja mikäs se sieltä Fabeleiden seasta kurkisti. Aivan oikein, se haamusukka. Eli tässä ensimmäiset sukkasatoon valmistuneet:

Malli:perussukka; ranskalaisella? kantapäällä ja sädekavennuksella
Lanka:Lidl sukkalanka
Puikot: 2,25 mm
Kulutus: 68 g
Koko: 43
 

ja onhan siinä mukana myös viimeiseksi valmistunut pari

Malli:perussukka; ranskalaisella? kantapäällä ja sädekavennuksella
Lanka:Novita Nalle 
Puikot: 3,00mm
Kulutus: 36 g
Koko: 70 cm

Eli jos olen laskenut oikein, sukkasatoa on täällä kerätty kahdeksan parin verran. Ja yhdeksiköt valmistunee tänä iltana. Raitasukka-kiintiö alkaa olla täynnä, joten ehkä näiden jälkeen jotain muuta. Saa nähdä.

Sukkatahtia on hidastanut muiden töiden kiilaaminen väliin, muistinko muuten mainita, että raidat tulevat kohta jo korvista ulos, ai muistin, hyvä!

Raitamanian hillitsemiseksi neitokaiselle villatakki ja pipa.

Malli:omat, pipoon vaikutteita jostain blogikuvasta
Lanka:Novita Isoveli 
Puikot: 5,5 mm
Kulutus: 373 g
Koko: 2,5 v
Muuta: kysyin neidiltä haluaako taskun vai vyön, halusi molemmat. Takki oli jo nappeja vaille valmis (puuttuu yhä), kun likka sovitti ja ilmoitti että täytyy olla kaksi taskua, että saa molemmat kädet taskuun. No, eihän siinä muu auttanut kuin tehdä se toinen tasku.

Syksy tekee tosiaan tuloaan ja aamuisin alkaa olla varsin viileää. Kesähattu tuntuu aika heppoiselta, muttei kuitenkaan villapipo-keli. Tarvetta oli siis puuvillaiselle Rinsessalle.

Malli:Oma mallineule Ullan Rinsessa setistä
Lanka: vyötteetön varastopuuvilla 
Puikot: 2,5 mm
Kulutus: 36 g
Koko: 2,5 v
 

Ja sitten kuvallinen todiste siitä, että kun meikäläisellä mopo karkaa käsistä, niin se on tosiaan menoa...

Malli:omasta päästä
Lanka:Nordian nimetön löytö
Puikot: 4,5 mm
Kulutus: 885 g

Kävin pari viikkoa sitten lankakauppa Nordiassa aikaa tappamassa. Ihan tosi, mulla oli reilu tunti aikaa ennen Suutarilassa olevaa tapaamista. Ja siippa itse ehdotti, että voisin käväistä samalla Oulunkylässä.

Olen ennenkin nähnyt näitä tarjoussäkkejä, mutta jotenkin en vain ole reagoinut aiheeseen. Mutta hei, 12 €/kg, 100% villaa, miten sen voisi ohittaa?? No, mä ostin sen kilon säkin sitä kun laukkua olin suunnitellutkin. Hetken päästä iski jonkinmoinen morkkis ja päätin neuloa säkin heti pois kuleskelemasta. Ja tässä tulos, kuusi laukkua odottamassa loppukäsittelyä.

Tarkoituksena on  kirjoa näihin jotain ja sen jälkeen saavat mennä odottelemaan joulua. Enpä taida vähää aikaan neuloa laukkuja ;).