Onko se todella epäonnen päivä? Tiedä häntä. Ainakin alku meni käsille, kun yritin kuvata yhtä valmistunutta neuletta ja puhelimesta sippasi akku kesken kaiken. Aivan oikein, tämän blogin kuvat otetaan yhä kännykameralla, kosken saa koskaan aikaiseksi ostaa kunnon kameraa..

Mutta muutamasta valmistuneesta sain sentään kuviakin napsittua, eli eilen illalla päätellyt sukat siipalle:

Malli: Perussukka

Lanka:7 veikka, ruskea ja harmaa

Puikot: 3,5 mm

Koko: n 43

kulutus: 105 g

Koko harmaita suunnittelin, mutta koska aloitin sukat jämäkerästä, arvellutti langan riittävyys. Lopputulos on ihan jees, menettelee kotisukkina sen muutaman viikon kun meillä sukat kestää.

Kivilattia kuluttaa muuten uskomattoman paljon sukkia ja tässä tapauksessa johtaa siihen, ettei kotisukkiin panosteta luksuslankoina tai neulomisaikana. Perusmalli peruslangasta on käytännöllisin.

Seuraava kuva parittomasta edellisessä postauksessa mainitusta kotisukasta: 

Malli: Perussukka, jalan päällä joustinneuletta

Lanka:jämä isoveikka

koko: n 24-25

puikot: 3,5 mm

kulutus: 62 g

Siis, ihan oikeasti 62 g koon 25 sukkiin. Aika hyvin. Ja kyllä mä näitä tein kaksi, tänä aamuna kuvatessa ei vaan paria löytynyt. Kulutus on myös laskettu 1 sukka* 2.

Päätökseni ilahduttaa itseäni neuleilla ei oikein pidä, siitä seuraava todiste tässä:

Malli: Novita Lisko-pipo

Lanka:virolainen hahtuva kolminkertaisena

koko: n 2 v (toivottavasti huovutettuna)

puikot: 5,5 mm

kulutus: 86 g

Tästäkin piiloitettiin langanpäät eilen ja odottaa vielä huovutusta. Päässee koneeseen tänä iltana tai huomenna. Olipas muuten onnettoman ohutta hahtuvaa. Villahousuja varten ostin muttei kävisi vaippahousuiksi edes kolminkertaisena. Höh. Samaa hahtuvaa löytyy vielä muutamaa väri lokakuisen Tallinnan-reissun tuliaisina varastosta. Mitähän siitä tekis?

Itselle muistiin. Silmukka- ym. määrät suoraan ohjeen pienimmän koon mukaan, paitsi aloitin kavennukset kun hatun etuosaa oli neulottu n. 17-18 cm.

Neiti valitsi itse värit tähän hattuun ja nyt täytyykin toivoa että tulee sopiva. Mulla kun ei noi hattujen/pipojen koot osut koskaan kohdalleen. Päättelyä vailla on lipaston päällä 2 neidille tehtyä merinovillaista pipoa, joista kumpikaan ei mahdu päähän. Näistä kuvat, kunhan potutus helpottaa sen verran, että viitsin päätellä.

On mulla kesken itsellekin neuleita, Minttumaari varasto Floricasta, salomoninsolmu pontso rose mohairista ja palmikkopolvarit suklaanruskeasta nallesta. Sukista vaan lanka loppuu kesken ja ainakaan paikallisessa Prismassa ei enää ollut ko väriä. Ei kai vaan ole kokonaan poistunut valikoimasta?