Ennen joulua päätin, että kunhan joulusta ja -lahjoista on kunnialla selvitty, neulon ainoastaan itselleni, aivan mitä haluan ja aloitan just niin montaa neuletta yhtä aikaa kuin sattuu huvittamaan.

No alku menikin hyvin, itse asiassa jopa turhan hyvin (osa joululahjaneuleista on yhä vielä kesken, ja osa vielä aloittamattakin). Tammikuussa valmistui lahjaksi saaduista langoista mekko ja February Lady Sweater.

Tosin seuraavaksi valmistuikin jo neuletakin jämälangoista neidille villasukat. Ai muistuipa mieleen, näistä tulikin hauskat. Isoveli onkin niin paksua lankaa, ettei ainakaan joustinneuleisena mahdu neidin talvikenkiin. No, käytetään sitten kotisukkina, prkl!

Törmäsin sitten parissa blogissa näihin lapasiin ja erehdyin näyttämään ne myös miehelle. No, sellaisethan piti tietenkin heti saada.

Kuvat ja tarkemmat tiedot seuraa kunhan saan kuvattua luomukset.

Mutta nyt, kuvan kanssa esiteltynä viimeisin valmistunut, joka oli todellista tarveneulontaa

 

Malli: peruskauluri omasta päästä
Lanka: ohut bambua sisältävä sukkalanka kaksinkertaisena
Puikot: 2,5 mm
Kulutus: 56 g

Tästäkin langasta piti alunperin tulla minulle sukat, mutta taas kerällä ihanalta näyttänyt väriyhdistelmä muuttui neulottuna kamalaksi. Näin kaksinkertaisena menettelee.

Saaja ei ilahtunut, aamulla tarhaan lähtiessä olisi ehdottomasti pitänyt saada vanha Kitty- kauluri. Yritä nyt sitten selittää vajaa 2 veelle, kuinka tämä uusi on paaaljon hienompi, pehmeämpi ja lämpimämpi. Höh! Lopulta käytin äidin veto-oikeutta ja saatiinhan se kauluri vihdoin kaulaan.