-          aika kulkee aiempaa nopeammin, blogin päivitysvälikin lasketaan jo vuosissa ;)

-          lapsellasi on enemmän aktiviteetteja kuin sinulla

-          huomaat aloittaneesi perusteellisen siivouksen kansallisen juhlapäivän aamuna...

 

tuon pohdiskelun aloitin Uuden vuoden päivänä, kun tajusin aloittaneeni siivoamisen yhdeksän aikoihin aamulla. Ei siis ollut ainakaan krapulaa ;).

 

Otsikko alkuperäisessä muodossaan kuului ”Mistä tietää olevansa vanha”, mutta tuota en kuitenkeen suostu vielä allekirjoittamaan.

 

Tosiaan, edellisen bloggauksen jälkeen on tovi vierähtänyt, mutta mitä sillä ajalla on tapahtunut? Eipä oikeastaan mitään ihmeempää, normi arkea eletty, tehty töitä, syöty ja kasvettu. Kasvaminen tosin on keskittynyt neitökaiseen, mutta on sitä tainnut minulle ja isännällekin muutama sentti lisää kertyä –leveyssuuntaan.

 

Neulottu on ja jonkin verran ommeltukin, mutta näistä valitut palat sitten myöhemmin..

 

Käsityövuoden helmi oli ehdottomasti syntymäpäivälahjaksi saamani rukki. Monen vuoden vihjailu tuotti tulosta, kun kesälomareissulta palatessammi poikkesimme Villa Laurilaan. Tarkoitus oli vain mennä katsomaan olisiko siellä ollut mallikappaleita esillä. En siis ollut koskaan kehrännyt rukilla, enkä edes nähnyt modernia rukkia livenä. Niin, siis katsomaan mentiin ja kun matka jatkui etelää kohti, oli takakontissa iiiso paketti. Ja äidillä polttava kiire kotiin ;).

 

Iltasella sen vielä kasasin ja testipolkaisin. Ja hyvinhän se pelittää, nyt kun ollaan tutustuttu. Pitäisi vain olla enemmän aikaa tai vähemmän harrastuksia.

 

Viime vuoden floppaus oli Sylvi, jonka neuloin syksyllä. Novitan Isoveli soveltui hyvin ja neule eteni. Kaikki näytti hyvältä kunnes kostutin neuleen. Langasta lähti väriä niin että neule suorastaan haalistui. Se ei siis ole enää syvän petroolin väristä vaan jotain valjua :(

 

Toisekseen neule venähti muodottomaksi: Hihat roikkuivat polvitaipeissa ja helma nilkoissa. Ei tarvinne kertoa, että purkuun meni. Ja hiemanko harmitti.

 

Nyt odottelee kilo isoveikkaa käyttökohdetta, johon se saisi mielellään kulua kokonaan, mutta johon sen täytyy riittää. Novitan kommenteista huolimatta ostin vielä ylimääräisen lisäkerän samaa värjäyserää ja kyllä, värieron näkee selvästi. Joten lisälankaa ei tulevaan neuleeseen voi käyttää.

 

Suunnittelen osallistuvani hamstereihin tänä vuonna ja tarkoituksena on silloin laittaa tuo epäonnen lanka puikoille. Ja jos tälläkin kerralla menee metsään nakkaan sen muovikassillisen takkaan.