Ihan ensimmäisenä, pahoittelen kuvatonta postausta, kännyn sp ei taaskaan toimi enkä löydä tarvittavaa piuhaa, jotta saisin kuvat puhelimesta koneelle.

Mutta sitten otsikon mukaisesti aiheeseen:

Ei tullut karamelli-hameesta kivaa yksivärisenä. En tiedä mikä järki oli lähteä vesittämään kaunista mallia tekemällä sitä langasta, josta tuo malli ei erotu. 

No kaksi iltaa sitä neulottuani (ja pituuttakin oli jo mukavasti, prkl) tajusin, ettei se siitä parane ja purin koko tekeleen. Jonain päivänä mä vielä ostan lisää seiskaveikkoja ja teen sen vaikka kaksivärisenä. Siinähän tuo kuvio jo erottuisi. Tai mitäs jos ei lähtisi soveltamaan vaan tekisi kerrankin ohjeen mukaisesti. Voi onnistua hieman paremmin.

No, osa roosan värisestä 7v muotoutui sitten Kerttu-sukiksi. Olipas kiva malli. Joululahjasukkia aloin neulomaan ja omaan jalkaan päätyivät. No mutta kun ne sukkapuikkojen välit jäi taas niin löysiksi. Ei niin hutiloiden tehtyjä voi antaa kellekkään, täytyy tehdä toiset pyöröllä. seli seli. Joka tapauksessa, minun ensimmäiset kerttu-sukat ja todellakin jäävät itselle.

No ettei purkaminen ja -10% projektissa kulutettava lanka kesken loppuisi päätin, että mun MS3:n alku jäi ufoksi ja näin ollen menee purkuun. Suunnittelin taktikoivani tuon kanssa ja purkavani sen vasta ensi vuoden puolella, mutta mies pirulainen alkoi vihjailemaan tekemättömistä sukista.

Olen siis luvannut joskus aikoinani neuloa pitkät, ohuet, sukkanauhaliivien kanssa käytettävät sukat. Itselleni tietenkin. Ohuet langat ovat tällä hetkellä olemattoman vähissä, lukuun ottamatta Grimaskon Merinosilk:iä, mutta en minäkään niin hullu ole, että mä siitä lähtisin reisimittaisia sukkia vääntämään.

Huivissa käyttämäni ohut ruskea lanka oli ainoa edes ajateltavissa oleva materiaali ja toivoakseni sitä on vielä Espoossa saatavilla. En näet usko, että 200 g riittää suunniteltuihin sukkiin. Mustista sukista mä silloin kyllä haaveilin, kun menin suunnitelmistani ääneen miehelle hourimaan. Mutta kun ei ole niin ei ole. Nyt tulee sitten ruskeat. Elämä on.

Aloitin neulomaan sukkia kärjestä ja oliskohan puolet terän pituudesta tehty. Kakkosen puikoilla edistyminen on hiiidasta. Onneksi olen lyhyt! (taitaa olla ensimmäinen kerta, kun olen siitä tyytyväinen)

Toinen valmistunut neule on vaihteeksi villahousut ;). Tällä kertaa Loft:ista ja meidän rinsessalle. Huomasin, että kaikki olemassa olevat villarit ovat jo käyneet totaalisen pieniksi tai ovat juuri jäämässä. Siispä naputtelin niistä tiedot huuto.nettiin käykääpä kurkkimassa jos on tarvetta.

Joka tapauksessa piti tulla pitkälahkeiset reilunkokoiset villarit, mutta lanka loppui kesken ja tulikin vain pohjemittaiset.  Vaalean vihreä- keltaraidoitus vei langat niin totaalisen loppuun, että keltainen ei riittänyt haarasauman ompeluun eikä vihreästä saanut kuin kiristysnyörin toisen säikeen. No, sinne päin, omaan käyttöönhän nuo olivat tarkoitettukin. Kivat housut muuten.

Muuttelin hieman asioiden esitystapaa tuolla sivustassa. Suunnitteilla- laatikko muuttui "suunnitteilla" ja "näistä haaveilen"- sivuiksi ja puikoilla-laatikko poistui kokonaan. Keskeneräisiä ei tällä hetkellä ole kuin se pirun toinen baijerilainen ja sitten nämä uudet ikuisuusprojekti-sukat. Ja enköhän mä raportoi kovaan ääneen hihkuen, jos jompikumpi näistä joskus valmistuu.

no huh, tulipas tekstiä. Jaksoikohan joku lukea tämän kaiken?

Hyvää alkanutta viikkoa toivotellen, lastu