Bloggaustauko on jälleen venähtänyt hävyttömän pitkäksi. Syinä tähän oli mm. joulukiireet (ai miten niin joululahjojen teko kannattaisi aloittaa tammikuussa), kiire aika töissä, pakkomielteinen neulonta, sekä kadonnut paperilappu.

Ai miten paperilappu bloggaamiseen vaikuuttaa.. No siten, että tälle nimenomaiselle lapulle kirjoittelin joululahjoiksi menneiden neuleiden langankulutuksia ylös ja sitten se joulusiivouksen yhteydessä katosi. Pois sitä ei ole heitetty, sen tiedän mutta tämän kertainen jemma-niminen paikka on turhan hyvä.

Tarkoitukseni oli blogata vasta lapun löydyttyä, mutta siinä tapauksessa hiljaisuutta saattaisi kestää seuraavaan joulusiivoukseen asti.  Joten joudun antamaan periksi ja myöntämään tappioni.

Joten seuraavaksi jo eteenpäin menneitä joululahjoja, kuvat ovat luokattoman huonoja, jopa tämän blogin mittapuulla..

Ensimmäisenä eteenpäin meni huovutetut tumpun Cortinasta tarhatädille.

Näissä kulutus oli karvan vailla 100 g ja muistaakseni 6 mm  bambut puikkoina. Valmistuivat yllättäen viime tipassa, ehtivät juuri kuivua ennen aamuista paketointia.

Näiden sisarukset päätyivät myös tarhatädeille, lukuunottamatta ruskeita.

No kun tarhatädit oli lahjottu, oli aika siirtyä sukulaisiin ja puolison sukulaisiin..

Miehen siskonpojat avokkeineen kaivoivat paketeistaan seuraavat:

Vanhemmalle pojalle ja hänen armaalleen. Sukat nallea, 2,25 bambuilla neulottuina. Koko noin 43, kulutus arviolta.. kuulostaisko 90 grammaa lähimainkaan oikealta?

Ja kämmekkäät Wool:in jämistä, 2,75 puikot ja kulutus 20 g?

Ja nuorempi poika parempine puoliskoineen..

Samat tiedot kuin edellisissä, sukat nallea ja kämmekkäät Woolia. Enkös ollutkin tasapuolinen lahjonnassa?

Saman sisaruksen tyttäretkin saivat sukat, nuorempi Tallinnan tuliaisina tullutta kerällä makeelta näyttänyt lankaa, joka ei sitten neulottuna ollutkaan aivan odotusten mukaista. Langasta piti muotoutua mulle karkkisukat, mutta sopinevatkin paremmin hieman nuoremmalle neitoselle.

Langan nimeä en tähän hätään muista, oli muuten sillä samalla lapulla, mutta sitä oli kiva neuloa. 2 mm metallipuikot ja kulutus reilu 60 g.

Vanhempi kälyn tyttäristä saikin sitten perinteiset kertut, lankana ihanan räiskyvä 7 veikka ja kulutus n. 90g

ja hänen tyttärensä taas pienet kintaat, joissa lankana Wool.. Kulutus muuten tasan 20 g, tämän muistan!

 

Minun puoleiset sukulaiset saivat hieman heikommin pehmeitä paketteja, mutta tärkein, tilauksesta tehty valmistui kuitenkin ajoissa kummitytölleni.

Sori, kuva on todella huono, enkä muista mikähän mahtoi olla edes malli. Lankana kuitenkin musta nalle ja kulutus n. 160 g (jouduin aloittamaan toisen kerän viimeisillä kierroksilla. Tähän olin itse tosi tyytyväinen, vaikka taisi tulla tarkoitettua isompi huivi.

Sisaruksien tyttärille tekaisin lovikkaat, toinen heistä tilasi tällaiset ja toinen sai, koska mulla jäi taas vaihteeksi vaihde päälle.

Olisiko näihin uponnut n. 150g yhteensä.

Poikapuolta lahjoin jääjoukkueen värejä tunnustavalla pipolla ja kaulaliinalla, joista kaulaliina on yhä vaiheessa. (tästä lisää myöhemmin)

jep, on se kuva väärinpäin, mutta ei nyt jakseta stressata moisesta pikkuasiasta. Muistaakseni langat oli Nalle ja olisko kulutus jotain 30 g luokkaa.. Lisäksi lahjaksi meni jo aiemmin esiteltyjä neuleita, siskon tytär sai nämä siniset sormikkaat, olivatten muuten edelleen päättelemättä kun aloin paketoimaan ;) ja nuorempi tytärpuoli täällä esitellyt kintaat ja samaan settiin tämän huivikkeen.

 

Vanhempi tytärpuoli, niin kuin sisaren poikakin joutuivat lahjojen osilta jälkitoimitukseen. Aika vain yksinkertaisesti loppui kesken.