Eilen valmistui viimein typylle uusin paita. Tämän paidan kanssa minulla oli olevinaan vuosisadan idea, suorastaan visio…

 

Löysin erään nettijulkaisun maksullisesta ohjeesta aivan ihanan kuvan, joka oli vielä kuvissa tarpeeksi selkeä ruudulta piirrettäväksi. Lankavarastostakin löytyi Nallea aiheeseen sopivissa väreissä ja ei kun tikuttamaan.

 

Alku sujuikin nopeasti, vaikka työ olikin lähinnä työmatkaneuleena. Junamatka Leppävaarasta Pasilaan ei kestä järin kauaa, mutta eipä ole neulekaan koolla pilattu. Neuloin tätä kylläkin myös Länskäri-neulojien maaliskuun alkuisessa tapaamisessa.

 

Pari - kolme viikkoa sitten aloin viinin vaikutuksen alaisena pohtia, onko visioni sittenkään järkevä. Suunnitellusta mallista saisi muutamaa kirjainta vääntämällä typyn nimen, eli olinko tekemässä lapsestani tarha-/koulukiusattua, syrjäytynyttä, alkoholistia jne. vain neulomalla hänelle kaksivuotiaana vääränlaisen neuleen.  Okei, myönnetään taisi tulla tissuteltua lasi tai pari liikaa, mutta ymmärtänette ajatuksen.

 

Vaikka seuraavana päivänä tajusinkin yliarvioineeni neuleen mahdin, ajatus jäi kaihertamaan sen verran, että kyseinen kuvio oli pois suljettu ajatus. Sitten iskikin tenkkapoo. Mitäs sitten?

 

Neule lojui muiden keskeneräisyyksien kanssa lipaston päällä, koska ilman koristeluja siitä oli tulossa sanalla sanoen tylsä ja koko neulontaprosessi oli menettänyt hohtonsa.

 

Menneenä viikonloppuna päätin neuloa sisulla tekeleen valmiiksi ja selatessani samalla blogistaniaa läpi, näin jossakin blogissa (anteeksi, ei tietenkään merkinnyt muistiin) i-cordilla tehdyn kukkasen ja siitä se ajatus sitten lähti. En halunnut kopioida ideaa suoraan ja hetken pohdittuani päädyin sydämeen. Sydän olikin oiva valinta, teki paidasta hieman tyttömäisemmänkin. Edellisestä auto-paidastahan sitä tyttömäisyyttä sai turhaan hakea.

 

Idea kakkosen saatuani päätin myös muuttaa kaulussuunnitelmia ja ympäröin kaula-aukonkin i-cord nauhalla. Nyt vain helma- ja hiharesorit eivät oikein sovi, mutta en ala purkamaan koko paitaa, saa luvan kelvata.

 

Kauluksen lörpötys aiheutti epäilystä, mutta höyrytys auttoi vaivaan. Kuva on taas otettu ennen höyrytystä.

 

 

 

 

Malli: oma

Lanka: Nalle

Puikot: 3 mm

Koko: 92 cm

Kulutus: 150 g

Mietteitä: ihan jees, olisi tosi kiva ilman noita resoreita.

 

Haluan myös kiittää aiempia postauksia kommentoineita, ne ilahduttavat aina ja koska olen itse tooodella laiska kommentoimaan, merkitsevät ne sitäkin enemmän.

Ihmettelen vain Marsun kommentin humoristista sävyä, eikö muka kaikkien käsilaukkuja valmistetakkaan vessan mattoon sopivaksi??  ;o

 

Ja erityisen suuri kiitos Arjalle, jonka antaman vinkin johdosta saattaa eräällä nuorella naispuolisella henkilöllä olla vielä joskus BSJ.