eli nyt rysäyksellä kaikki ennastaan esittelemättömät vanhat työt. Tulossa siis paljon kuvia (huonoja) ja selitystä. Eli hyvät naiset ja herr... Hmm, mahtaako neuleblogeja lukea montaakaan herraa? No enivei, hyvät naiset ja herrat olkaa hyvä:

Ensimmäisenä lavalle saapuu kaikkien aikojen suosikki. Joulupukin tuomasta lankasatsista kiivaasti heti aattona aloitettu ja jo tammikuun puolella hyvissä ajoin valmistunut Wanna-be-Wilhelmiina:

Keskikuvassa erottuu hyvin tuo etumuksen kaunis "palmikko", tämän neuleen yläosahan on lähes suoraan Nejan Wilhelmiinasta. Tosin tein etu- ja takakappaleen erikseen ja lisäsin kainaloihin pienet "irtopalat" tuomaan tilaa. Alaosan modasin paremmin mekoksi sopivaksi. Onnistui loistavasti! Tykkään kovasti tästä mekosta ja olen käyttänyt sitä niin paljon, että luulevat varmaan töissä, ettei minulla enää muita vaatteita olekaan ;)

Malli: Sekoitus Wilhelmiinaa ja omaa sovellutusta

Lanka: Viking Froyagarn

Puikot: 3 mm

Kulutus: tasan 350 g.

Pukkihan lahjoi minua kokonaisella kilon säkillä, joten tämän neuleen kanssa tein ehdottoman emmätykseni jämälangan määrässä ;).

Alimmassa (ylösalaisin olevassa) kuvassa näkyy muuten mekon helma johon otin osan miehustan reunapalmikosta estämään kiertymistä. Toimii.

Ja kun on toivuttu mekon aiheuttamasta hengenahdistuksesta, saanen esitellä teille seuraavan valmistuneen, eli Lady February Sweater..

Malli: Lady February Sweater

Lanka: Novita isoveli

Puikot: 6 mm

Kulutus: 504 g.

Helppo ja näyttävä malli, todella kiva neuloa. Lopputulos hieman turhan lämmin toimistokäyttöön, höh. Mutta sitkeasti olen tätäkin käyttänyt. Tämän napeista muuten vain kaksi ylempää aukeavat. Unohdin tohkeissani tehdä sen kolmannen napinläven ja jouduin ompelemaan napin suoraan molempiin kappaleisiin. Kaikkea sitä kiireessä sattuukin.

Seuraavana onkin vuorossa illan huumoripläjäys eli hirvi - lapaset

Malli: Peruslapanen

Lanka: Novita 7 veikka

Puikot: 3,5 mm

Kulutus: 91 g

Nämä on oikeasti hauskat, täytyy tehdä itselle ensi talveksi. Enemmän modattu kuvio on jo valmiina.

Esittelyvuorossa seuraavaksi vuoden mokat, eli pipot jotka eivät koskaan sopineet saajansa päähän:

versio 1.

ja versio 2.

Malli: ylempi omasta päästä, alempaan oli joku ohjekin (heitin suutuspäissäni menemään)

Lanka: Cervinia merino Super soft kaksinkertaisena

Puikot: 2,5 mm

Kulutus: yhteensä 87 g.

ja samantien kolmasyritys, joka sekään ei onnistunut aivan suunnitelmien mukaan:

eli jo aiemmin huovuttamattomana esitelty liskohattu. Ei huopunut riittävästi ensimmäisessä pesussa ja toisen pesun jälkeen ympärysmitta oli huolestuttavan nafti. Rivakalla venyttämisellä kyllä tuli sopivaksi, mutta korkeus jäi vieläkin reunan taittamisesta huolimatta turhan suureksi. Tuomio: neiti ei laita päähän. Peilistä tätä on kyllä hauska peilailla ja naurattaa kamalasti, mutta ulosmennessä ei suostu ottamaan päähän.

Mitäs muuta.. No ainakin akuuttiin tarpeeseen neulaisin pari rättiä.

Malli: perus

Lanka: Novita Bambu

Puikot: 3 mm

Kulutus: yhteensä 42 g.

Ostin tuon Bambun jo toista vuotta sitten tarkoituksenani testata sitä imuna. En sitten saanut koskaan niitä imuja neulottua, joten nyt pääsi sekin hyötykäyttöön.

Minttumaari SNY:ltä saadusta Floricasta on myös valmis

 

Malli: Minttumaari

Lanka: Florica

Puikot: 4 mm

Kulutus: yhteensä 89 g

neuloin kaavon kaksi ensin ohjeen mukaiset kymmenen kertaa, mutta reunakuvioon päästyäni huomasin, ettei sata grammaa riittäkkään, joten purin kaksi mallikertaa pois. Jätin myös mallikerran numeron 4 muutaman kerroksen kesken epäillessäni langan riittävyyttä.

Ja lopuksi eilen valmistuneet palmikkosukat:

Malli: London calling

Lanka: Nalle

Puikot: 2,5 mm

Kulutus: yhteensä 138 g

Näihin sukkiinhan metsästin lisälankaa Nummelan Prismasta ja CM:sta. Eipä ollut kummassakaan. Lopulta tajusin mennä katsomaan Säästö Pörssistä ja sieltä onneksi löytyi, tosin jemmattuna mustan taakse. Kuka tunnustaa??

Sukkien teristä tuli hieman pitkät, mutta muuten ovat ihanat. Pisän erityisesti pohjelisäyksillä tehdyistä palmikoista. Loistava idea!

Siivoilin eilen lankavarastoani, purin muutaman keskeneräisen ja nakkasinpa yhden roskiinkin. Eli tällä hetkellä kaikki aktiivisesti puikoilla olevat on tässä:

Toisessa jotain oudon tuttua ja toinen taas todella oudon värinen.. Selityksiä myöhemmin..