Sain kuin sainkin etu- ja takakappaleet tehtyä. Päättelin olkasaumat yhteen. Liotin. Pingotin. Odotin kuivumista. Tulos oli kaunis, hieman geometrinen mallikuvio, jonka uskoin miellyttävän lahjottavaa. Tässä vaiheessa olin vielä hyvin tyytyväinen itseeni ja aikaa oli vielä jäljellä paidan kasaamiseen ja viimeistelyyn.. Mutta mutta, hihat ovat pingoitusasteeltaan aivan eri kaliperiä. Jopa mies huomasi, joten arvata saattaa, että ero oli huomattava.

Vaikka aika olisi riittänyt viimeistelytöihin, hihojen uudelleen neulomiseen, pingottamiseen jne. se ei todellakaan riittänyt. Alkoi v****taa rankasti ja heitin tekeleen lipaston päälle häpeämään ja odottamaan uutta inspiraatiota. Se on muuten yhä kateissa. Eli täysin lahjatonna käytiin juhlimassa, muttei juhlakalu siitä näyttänyt kovin pahoillaan olevan. Onneksi.

Suunnitelmissa oli ottaa tämä kovan onnen tekele uudelleen käsittelyyn viikonlopun aikana. Eipä toteutunut.  Eihän sitä paljon tekemättä ole, muistaakseni etu- ja takakappaleissa oli 66 s ja olisiko 1,5 krs/cm, eli nopeastihan ne hihat valmistuisivat, mutta kun ei vaan huvita.

Paksut langat eivät silti palanneet puikoille, vaan tekaisin sormikkaat typylle ohuesta sukkalangasta sekä polvisukat (edelleen typylle) miehekkeen sukista jämiksi jääneistä sisuista. Sormikkaita en muistanut kuvata tai punnita, mutta sukat ovat tässä:

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 1926939.jpg

Ohje: oma peruspolvari

Lanka: Sisu

Puikot: 2,25 mm (vai 2,75mm??)

koko: 23

Kulutus: 34 g

 

Oli muuten ensimmäinen pari sukkasatoon.

Sukkien kuvaus oli haastavaa koska halusin kerrankin kuvata neidille tehdyn neuleen hänen päällänsä. Alle puolitoista vuotiaan paikallaan pysyminen on vain kyseenalaista, varsinkin kun äippä leikkii hänen himoitsemansa puhelimen kanssa ;)

Virkkuukoukkukin on taas ollut käytössä ja pikaisesti valmistui kännynsuoja Pelagian inspiroimana.

1926942.jpg

 

Ohje: Pelagian virkkausmallia mukaillen

Lanka: Minni

koukku: 3

Kulutus: 9<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" /> g

 

Tämä on siis tarkoitettu suojaamaan kännykkää käsilaukussa, en vain muista käyttää, joten sekä suojus että känny pyörivät käsilaukussa. No ehkä jonain päivänä.

 

Ja sitten arvoitus, mikä tämä on?

 

1926944.jpg

ja vielä sama toisesta kuvakulmasta:

1926941.jpg

Kuvausalustana on puolen litran limupullo

 

Ohje: oma

Lanka: Minni

Puikot: 2,75 mm 

Kulutus: 17 g

 

Kysymys kuuluu, mihin tämä on tarkoitettu/mikä tämä on? Tästä arvuuttelusta ei palkintoja jaella, paitsi mahdollisia hörönauruja.

 

Ai niin palkinnoista puheen ollen, Teisa on kärsivällisesti jaksanut odotella palkintoaan viiden tonnin arpajaisista. Näin kauan kesti löytää sivupalkintoon sopiva pääpalkinto. Nyt se löytyi, ja palkinnon kiikutan postiin tämän viikon aikana. Lupaan. Ihan oikeasti.

 

Neulomisen lisäksi olen myös ommellut lähiaikoina. Jälkikasvulle synti uusi ulkoiluhaalari..

1926962.jpg

Tein tarkoituksella hieman reilun kokoisen, josko menisi vielä keväällä päälle. Tässä vielä kuva takaapäin

1926963.jpg

Kaavat Ottobre

Kankaat ohutta ulkoilukangasta ja verkkovuorta.

Kiva oli tehdä, vaikka sovelsinkin kaavaa aika lailla.

 

Tämä onnistui odotuksia paremmin. Toisaalta oli jo toinen putkeen samalla kaavalla. Ensimmäisen tein Eurokankaan palapuolelta ostetusta vaaleansinisestä enstex-kankaasta ja kotona olleesta ohuesta fleecestä. Odottaa kotona kylmempiä kelejä (ja neppejä)

 

Molemmissa versioissa tehdyt muutokset: vuötärönyöri korvattu takakappaleisiin kuminauhalla tehdyllä poimutuksella sekä lahkeet ommeltu kiinni (ohjeessa koko haarus nepitettävä, en uskonut pysyvän neidin vaudissa kiinni). Lisäki punaisessa nepitys vaihdettu vetoketjuun ja kokoa suurennettu.

 

Tykkään molemmista ja tämä syksy ainakin mennään näillä. Kustannukset kahteen pukuun yhteensä 13,30 + varasto fleece + kuminauhat + ompelulangat + nepit. Ei huono.

 

Talutin: kyllä mä hymyilin ja vilkutin, olisin jopa laittanut lentosuukon menemään, ellei apukuskin paikalla istunut blondi olisi mulkoillut jo nyt niin pahasti ;)

 

 

Tällä hetkellä puikolla on jotain keltaista..