Taas on pari viikkoa vierähtänyt edellisestä merkinnästä, hui mihin se aika oikein katoaa? Kiirettä on pitänyt kaikenlaisten suunnitelmien parissa, niistä lisää kunhan tulee julkaisukelpoiseen kuntoon.

Jotain pieniä töitäkin on valmistunut, pääasiassa jatkamme villahousu ja vaippa- linjalla, mutta niistä lisää seuraavassa. Pahoittelen jo etukäteen kuvien huonoa laatua, en jostain syystä saa ladattavia pattereita lataantumaan. Tai siis se pirun masina ei toimi, tai toinen vaihtoehto on, etten mä osaa käyttää sitä. Siis sovitaan, että se keksintö on hajalla ;). Niin siis, siitä johtuen kuvat on otettu mun aataminaikuisella kännykkäkameralla.

Eli villahousut numero 1.

1113283518_67b3e82662_m.jpg

Suklaatrio- Virolainen ohut hahtuva, pikkarimalliset.

 

Villahousut no 2

(Kuvitelkaa tähän sellaiset söpön oranssit, liilat joustimet vyötäröllä ja lahkeensuissa. Flickr ei jostain syystä saanut kuvaa käsiteltyä)

Loft, pikkarimalliset. Olipas muuten mukava neuloa kunnon lankaa hahtuvan ja akryylilangan jälkeen. Housut tuli vaan tehtyä neljä kertaa, kun malli oli omasta päästä ja erityyppisiä ratkaisuja kokeilin. Näitä ei laitetakkaan kiertoon pieneksi jäätyään, vaan museoidaan laputettuna :"Villahousut, joita äiti viikon neuloi".

 

Muutakin on valmistunutta, mutta kun menee syntymäpäivälahjaksi ja sny:lle, joten niistä ei tämän enempää.

Ajattelin laittaa muutaman kuvan keskeneräisistä, jotta edes näyttäisi hieman tehokkaammalta ;).

1112437843_9f8109b713_m.jpg

Eli tässä ensimmäinen baijerilainen, lankana regia silk. Epäilen hieman langan kulutuskestävyyttä, mutta väliäkö tuolla, ne onkin huokailusukiksi tarkoitettu, eikä miksikään saapassukiksi. Itse asiassa, olen alkanut vakavasti harkitsemaan, josko nämä löytäisivät uuden kodin joulun aikoihin. Olettaen tietenkin, että se toinenkin näistä löytäisi inspiraation hypätä puikoille ja valmistua ennen sitä.

1113279310_2b358feef2.jpg

MS 3

Kun langaksi neuvotaan valitsemaan vaalea tai musta, niin mitä mä teen. No valitsen tietenkin ruskean. Tässä tämä tämän hetken tilanne, ja niin älkää huolestuko, ei se ole lopullinen pingoitus vaan vain kuvausta varten, itse asiassa viritys on jo purettu pois tuosta lattialta.

No mutta, mutta.. Neljäs ? vihje tehty, mittaa 1,5 metriä eikä mitään tietoa jatkosta. Kuvio on kyllä ihan kiva, mutta mitähän mä tällä teen. En halua alkuperäisen ohjeenmukaista epäsymmetristä, ja jos teen symmetrisen huivin pituus onkin jo 3 metriä. Värinsä puolesta ei käy edes kaitaliinaksi meidän ruokapöydälle, ai miten niin haen epätoivoisia ratkaisuja?

Tämä työ ei edisty silmukkaakaan ennen kuin kehitän käyttötarkoituksen..

Sitten osa valmistuneista vaipoista..

1113282050_e6077ae4ea_m.jpghieman oudon näköisiä kuvassa, mutta kaikissa ei ole imuja sisällä.

pul-fleece taskuja. Vihdoin sain kaavan muokattua mieleisekseni ja sittenhän näitä alkoi syntymään. Yhteensä 12 (mulla oli siis jäljellä vielä 0,5 m v.pun, v.sin ja v.vihreää pul:ia) ja surrautin ne kaikki kasaan. Osa on kuivumassa narulla ja osa odottaa pyykkikoneeseen pääsyä, joten tässä kaikki käyttövalmiit. Osan tein tarroilla, mutta suurimmassa osassa on nepit. Mikä onkin hyvä, koska neiti oppi toissapäivänä avaamaan tarrat. Fleece on Prisman tarjouksesta ostettu huopa, vähän turhan paksua mutta menettelee. Nyppyyntyykin mun mielestä vähän turhan nopeasti. Mutta ideana toimii, kuivuu narulla tosi nopeasti.

1112439263_6aeb704c20_m.jpgNämäkin kuvassa imuttomia

Velour-kuivaliina taskut.

Sisävaippoja samalla kaavalla, velourin ja kuivaliinan lisänä on yksi kerros fanellia jämäköittämässä vaippaa, ettei ole ihan niin lötsö. Yhteensä tein näitä 6 kpl, kaikki nepeillä.

Baijerilaisten alla näkyy mun uusi suosikki. Vaaleanpunainen pul mustilla nauravilla pääkalloilla. Syy, miksi on yhä yhtenä palana on yksinkertainen. Se oli tuossa 1,5 kk hukuksissa. Aivan oikein, saa nauraa. Etsin ja etsin, mutten löytänyt mistään. Paikallistui eilen, kun piti kehittää kangas typyn juhlavaatteisiin.

Pippalot on tänään ja haalarit ovat yhä kesken. Niinkuin asuun kuuluva hattukin. Ja Miehen housut pitäisi lyhentää. Ja tässä mä vaan istun ja päivitän blogia. 

Käväistiin lauantaina Hämeenlinnassa kestovaippahulinoilla mm. noutamassa tilaamani neppipressin ja nepit. Täytyy myöntää, että paljon tarraa näppärämpi kiinnitystapa vaipoissa.

jaahas, menenpä jatkamaan perheen vaatetusta, jottemme myöhästy juhlista.

Hyviä viikon jatkoja toivotellen,

Lastu