Viimeiseksi valmistunutta, peruspolvisukat Novitan Nallesta. Näitä oli kiva tikutella, valmistuivat nopeasti television ja netin ääressä. Koska erivärisiä Nalle-keriä pyörii jaloissa kiusaksi asti, keväällä neulottujen kirjoneulesormikkaiden jäljiltä, lankavalinta oli helppo. Värien valinta taas ei.

Halusin sukista pirtsakat käyttösukat ja kokeilin useaa eri väriyhdistelmää, mutta ei mikään ei näyttänyt hyvältä, tai sitten lankoja ei ollut mielestäni tarpeeksi. Tämän oli tarkoitus olla (ja olikin) jämälankatyö, joten en halunnut ostaa lisää lankaa. Viides yhdistelmä oli kaunis ja pääsi käyttöön, pirtsakkuus tosin on tästä vihreä-musta-ruskea yhdistelmästä kaukana, mutta ehkäpä rauhallinen väritys on käytännöllisempi. 

1774015.jpg

Malli: peruspolvari

Puikot: 2,25 mm bambut

Kulutus: 130 g

Näiden sukkien jälkeen puolet aikataulutetuista vaatteista on tehty, jäljellä on enää minun liivini ja miehen polvisukat. Liivi on hyvällä mallilla, takakappale on jo valmis ja etukappalettakin aloitettu. Miehen sukkien tilanne on heikompi, vasta ensimmäisen sukan kärkiosa on neulottuna.

Aikaa on puolitoista viikkoa jäljellä, joten kiire voi tulla. Noo, sanoi norjalainen. Jos ei ehdi, niin ei ehdi.

Tilannetta ei paranna se tosiasia, että väliin kiilasi pakollinen pikkutyö. Olen lupaillut erästä neuletta systerille jo vuoden verran, ja nyt kun M toimii tämän viikon "päiväkotina" typylle, ajattelin toteuttaa vihdoin lupaukseni kiitokseksi. Malli on omasta päästä ja pesukonehuovutettava, joten onnistuminen hieman jänskättää. Ans kattoo miten ämmän käy.