Miehen paidan takakappale on valmis! Esittelin kappaletta ylpeänä ns. paremmalle puoliskolleni ja kommenttina oli: ihan kiva, saatko värinvaihdot samalla lailla etukappaleeseen?

-tota, joo-o.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Nytpä siis mietin, että saanko? Liukuvärjätty vironvilla on uusi tuttavuus, enkä tiedä miten vyyhdit ovat värjätty suhteessa toisiinsa. Ja vaikka vyyhdit olisivatkin identtisiä, jouduin ensimmäistä keriessäni, ja sotkettuani sen totaalisesti, kerimään vyyhdin useammalle kerälle, jotka neuloessani yhdistelin noin vain silmämääräisesti järjestyksessä. Tosin värinvaihdot liukuvat loogisessa järjestyksessä ja katkeamatta, joten taisi käydä tuossa asiassa tuuri.

 

Tosiaan, ensimmäinen vyyhti sotkeutui perin pohjin, joten muut vyyhdit ovat vielä kerimättä, toisin sanoen meni hermot.

 

Nyt aktiivisemmin puikoilla on taas lumottaret. Toista olen nyt tikutellut nilkasta ylöspäin ja reidessä mennään tällä hetkellä, mutta ei ongelmitta:

 

  1. Kerrosten vaihtumiskohta pitsineuloksessa on esitetty mallissa hienosti omassa kaaviossaan (josta mä en saanut mitään tolkkua), muutaman ensimmäisen kerroksen yritin käyttää kaaviota, sitten luovutin ja aloin soveltaa. Tulos näyttää heti paremmalta, mutta en viitsinyt heti purkaa ja nyt vartta on neulottu tosiaan jo reiteen asti.
  2. Luin lisäyskerrosten kaavioita ensin väärin, ja ensimmäiset lisäykset näyttävät kauniisti sanottuna mielenkiintoisilta.

Hampaita purren päätin jatkaa tämän sukan loppuun, neuloa sen toisen ja katsoa sitten, meneekö tämän varsiosa purkuun..  Ärsyttää!!